بیست و چهار ساعت پس از اعلام آغاز یک دوره 30 روزه (مکانیسم برگشت تحریم ها) برای بازگشت تحریم های بین المللی علیه ایران ، از جمله تحریم های تسلیحاتی توسط وزیر مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا ، متحدین دیرینه آن شامل انگلیس ، فرانسه ، آلمان و بلژیک چین ، روسیه ، ویتنام ، نیجر ، سنت وینسنت ، گرنادینها ، آفریقای جنوبی ، اندونزی ، استونی و تونس در نامه ها مخالفت کرده اند.
دیپلمات ها می گویند روسیه ، چین و بسیاری دیگر از کشورها بعید است تحریم هایی را علیه ایران اعمال کنند. پومپئو دوباره به روسیه و چین هشدار داد که در صورت امتناع از اجرای قوانین سازمان ملل علیه ایران با اقدامات آمریکا روبرو خواهند شد. طبق روندی که واشنگتن می گوید آغاز شده است ، به نظر می رسد نیمه شب گرینویچ زمان متوسط ​​است. (ساعت 8 بعد از ظهر به وقت نیویورک) در 19 سپتامبر ، چند روز قبل از سخنرانی رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ به مجمع عمومی سازمان ملل ، همه مجازات های سازمان ملل مجدداً اعمال می شود (علیه ایران).
با این حال ، براساس قطعنامه ای که سند حقوقی توافق هسته ای است (قطعنامه 2231) ، شورای امنیت در مواجهه با این مخالفت شدید "نظرات کشورهای عضو را در نظر می گیرد" و برخی دیپلمات ها می گویند روسای جمهور جلسه شورای امنیت در اندونزی برای ماه اوت و نیجر سپتامبر است و آنها مجبور نیستند پیش نویس قطعنامه ارائه دهند.
پومپئو و همچنین برایان هوک فرستاده سابق ایالات متحده در ایران پیشنهاد کردند که واشنگتن از اندونزی و نیجر انتظار دارد که روی پیش نویس قطعنامه رای دهند. گزینه دیگر ایالات متحده ، ارائه پیش نویس خود یا سؤال از جمهوری دومینیکن است. این کار نمی کند.

در همین حال ، دولت دونالد ترامپ با نادیده گرفتن مخالفت با بازگشت همه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران ، اعلام کرد که شمارش معکوس 30 روزه برای بازگشت تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز شده است. انگلیس و فرانسه ، متحدین ایالات متحده نیز در بیانیه ای به طور رسمی از استفاده از سازوکار ماشه علیه جمهوری اسلامی به دلیل خروج ایالات متحده از شورای امنیت سازمان ملل و مخالفت با بازگشت تحریم ها علیه ایران استفاده کردند.
با این حال ، مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه و برایان هوک ، رئیس گروه اقدام علیه ایران ، علناً انگیزه مخالفان برای بازگشت تحریم ها علیه ایران را زیر سوال برده اند.
پومپئو و هوک در پاسخ به اظهارات سه کشور اروپایی گفتند که ایالات متحده هنوز حق استفاده از سازوکار ماشه را محفوظ می دارد و برای استفاده از آن نیازی به مجوز دیگران ندارد.
برایان هوک اظهار داشت که ایالات متحده "برای استفاده از مکانیسم ماشه نیازی به مجوز ندارد" و این که ایران داوطلبانه تعهدات هسته ای خود را "نقض" کرده است و ایالات متحده آمریکا بیش از 30 تا 30 واکنش خود را نسبت به اقدامات تهران آغاز کرده است. دوره روز . هوک حمایت یا عدم توجه متحدین آمریکا به تصمیم واشنگتن را بی ربط خواند و گفت جمعه ، 31 آگوست ، اولین روز از دوره 30 روزه است. وزیر امور خارجه آمریکا ، مایک پومپئو نیز حمایت متحدین ایالات متحده از تمدید نامحدود را انکار کرد. وی تحریم تسلیحات آمریکا علیه ایران را "غیرقابل فهم" توصیف کرد. وی شرکای اروپایی آمریکا به همراه روسیه و چین را به عضویت در شورای امنیت متهم کرد و این واقعه را برای جهان "خطرناک" توصیف کرد. قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحات ایران شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانست آرای لازم را در روز جمعه (15 اوت) کسب کند و رد شد. واشنگتن پیش از این تهدید کرده بود که در صورت رد این قطعنامه با استفاده از مکانیسم "ماشه" پیش بینی شده توسط شورای امنیت سازمان ملل ، تحریم های سازمان ملل علیه ایران را لغو خواهد کرد.
در حالی که دیپلمات ها می گویند ، مذاکرات گسترده بین ایالات متحده و سایر اعضای شورای امنیت در مورد تمدید شش ماه یا یک سال تسلیحات ایران یا اضافه شدن بند به آن صورت گرفته است که شورای امنیت موظف است موافقت خود را برای فروش تسلیحات به ایران انجام دهد تحریم ها برداشته می شود براساس این گزارش ، برایان هوک اظهار داشت که واشنگتن هرگز پیشنهادهای "سازش" در این زمینه را برای سایر کشورها ارائه نکرده است.

وزیر امور خارجه گفت: روسیه و چین می توانند ادعا کنند که "خوب بازی می کنند" اما اینکه ایالات متحده اجازه نمی دهد که دو کشور بتوانند اسلحه به ایران بفروشند که این امر تهدیدی برای امنیت آن محسوب می شود. این شورای امنیت است که به طرفین شورای امنیت سازمان ملل اجازه می دهد که بخواهند نقض تعهدات ایران ، بازگشت همه مجازات های بین المللی را که تعلیق موضوع این قطعنامه است ، درخواست کنند. این قطعنامه در سال 2015 در حمایت از توافق هسته‌ای ایران توسط شورای امنیت تصویب شد.
ایالات متحده می گوید هنوز می تواند بخواهد این مکانیسم را فعال کند زیرا این کشور عضو قطعنامه 2231 است.
با این حال ، سایر طرف های توافق هسته ای از جمله چین و روسیه بر این باورند که ایالات متحده به دلیل خروج از شورای امنیت سازمان ملل قادر به استفاده از این مکانیزم نخواهد بود و اتحادیه اروپا با این استدلال موافق است.